Wat is het CTT Amsterdam

0
7715

Het Collectief van Transcultureel Therapeuten (CTT Amsterdam) is een transculturele denktank, methodiekontwikkelaar, intervisiegroep en systeemtherapie praktijk. De leden zijn allen docent, trainer, supervisor en transcultureel therapeut en werken op vele fronten aan de interculturalisatie van de hulpverlening.

Het CTT Amsterdam bestaat sinds 1996 en heeft een eigen visie ontwikkeld op interculturele hulpverlening.

Opleidingen

NB: in verband met reorganisatie en transformatie van het CTT starten onze opleidingen weer in september 2018

Het Marjon Arends Instituut is het Opleidingsinstituut van het CTT Amsterdam. Het instituut is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) als erkende onderwijsinstelling. Het instituut organiseert drie door de NVRG erkende opleidingen op het gebied van systeemtherapie:

  • Een jaartraining transculturele systeemtherapie, Diversiteit in Samenhang, bestaande uit tien lesdagen en tien supervisiebijeenkomsten.
  • Een intensieve 2-jarige Post-Master opleiding transculturele systeemtherapie, In het Voetspoor van Historie en Cultuur, bestaande uit een Basiscursus van 132 uur en een Specialisatie van 80 uur (TTV 212). Deze opleiding leidt op tot erkend systeemtherapeut (exclusief supervisie en leertherapie).
  • Transculturele Partner Relatie Therapie module; een specialistische cursus bestaande uit 7 lesdagen, totaal 40 uur, over het werken met paren uit diverse culturen en met bi-culturele paren.

Daarnaast biedt het CTT Amsterdam ook maatwerk in de vorm van cursussen, trainingen en workshops.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here