2-jarige opleiding transculturele systeemtherapie

Het voltooien van de Tweejarigen Intensieve Opleiding Transculturele Systeemtherapie bij het Marjon Arends Instituut (MAI) geeft je een theoretisch-technisch kader om systeemtherapeut te kunnen worden, maar verschaft je nog geen officiële titel als systeemtherapeut. Deze erkenning kan namelijk alleen afgegeven worden door de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.

De Voetspoor-opleiding is wel goedgekeurd door de NVRG en geeft een belangrijke basis voor het traject tot NVRG-erkend systeemtherapeut. De opleiding bestaat uit 212 uur theoretisch-technische scholing ( TTV 212 overeenkomstig de NVRG richtlijnen) .

Voor het volledige lidmaatschap van de NVRG moet je hiernaast in totaal 3 x 25 uur supervisie en 25 uur (erkende) leertherapie volgen. Minimaal één supervisiereeks van 25x moet individueel gevolgd worden. Deze reeksen kán men bij een MAI-supervisor of leertherapeut volgen, maar ook bij supervisoren en leertherapeuten buiten het MAI. Een lijst van erkende supervisoren en leertherapeuten is verkrijgbaar bij de NVRG.

Eén supervisiereeks vanuit het MAI stellen wij verplicht. Deze serie wordt in kleine groepjes van 3 á 4 personen gegeven (sessies van 1,5 uur bij 3, en 2 uur bij 4 cursisten), bij een van onze erkende supervisoren: Nel Jessurun, Anna de Voogt, Fariba Rhmaty of Urmy Macnack, omdat wij het belangrijk vinden dat de supervisie transcultureel is en aansluit bij onze theoretisch-technische opleiding. De MAI-groepssupervisie zal plaatsvinden in de weken tussen de theorieblokken. Je dient hiermee rekening te houden in je planning. De groepjes starten na de vijfde les. Dag, duur en frequentie van de supervisiezittingen worden in onderling overleg met de supervisor en de groepsleden vastgesteld. De supervisiereeks van 25x kost €1550.

De overige reeksen van supervisie en leertherapie kun je in je eigen tempo en bij een supervisor/leertherapeut naar eigen keuze doen. Met de leertherapie kun je direct beginnen. Supervisiereeksen dienen na elkaar plaats te vinden. De maximale duur van het opleidingstraject bedraagt 10 jaar. Binnen de termijn van 10 jaar dient het lidmaatschap van de NVRG te worden aangevraagd. Als startdatum geldt de start van de TTV.