Over Kitlyn

kitlyn-tjin-a-djie

Kitlyn Tjin A Djie werd in 1953 geboren in Paramaribo, als vierde van zes dochters, bij een vader en een moeder die met hun voorouders wortelden in Duitsland, Portugal, Afrika, China, Indo-China en Frans Guyana. Ze is getrouwd met een Nederlandse man met een Indisch koloniale achtergrond. Samen hebben ze twee zoons en vijf kleinkinderen.

Werkervaring

Kitlyn Tjin A Djie, transcultureel systeemtherapeut, heeft van haar familiegeschiedenis haar beroep gemaakt en ontwikkelde daartoe het model Beschermjassen. 'Beschermjassen' betekent bescherming bieden door mensen of groepen in te bedden in hun krachtbronnen. Veiligheid en warmte bieden, mensen omhullen in het oude vertrouwde; daarmee bestrijd je uitsluiting en creëer je verbinding.
Het model Beschermjassen bestaat uit een aantal theoretische concepten en praktische instrumenten die je helpen om deze veiligheid en verbinding te realiseren.

Kitlyn Tjin A Djie werkte jarenlang in de jeugdhulpverlening in Amsterdam en geeft les aan hulpverleners, coaches en supervisoren. Ze heeft een eigen bureau voor transculturele ontwikkeling: Bureau Beschermjassen. Ze verzorgt basistrainingen, train de trainers en een opleiding tot coach op basis van het beschermjassenmodel. Ze geeft lezingen, workshops en trainingen door het hele land.
Daarnaast werkt ze als opleider met het Collectief Transcultureel Therapeuten (CTT).

Publicaties

Kitlyn schreef drie boeken, samen met Irene Zwaan:
Beschermjassen, transculturele hulp aan families Assen: van Gorcum, 2007
Managen van Diversiteit op de werkvloer Assen: van Gorcum, 2010
De Familieziel, hoe je geschiedenis je kan helpen op je levenspad Amsterdam: Prometheus, 2013

 

Voor meer informatie en een overzicht van al haar publicaties, ga naar www.beschermjassen.nl


Beschermjassen,
transculturele hulp aan families

 

Auteurs Kitlyn Tjin A Djie en Irene Zwaan
jaar 2013
Druk 4
aantal pagina's 136
ISBN 9789023251224