HermineHermine is de oudste dochter uit een gezin van 3 kinderen (meisje, meisje, jongen), van een Twentse moeder en West-Friesche vader. Opgegroeid in het Oosten des lands, een streek met oude tradities en gebruiken ( o.a. Midwinterhoorn, Paasvuur, Noaberschap). Op haar 18e verhuisd naar het roerige Mokum in de 70-tiger jaren; via Groningen, Utrecht en Baambrugge nu weer terug aan een Amsterdamse gracht. Samen met haar man, die in de Friesche Wouden zijn 'roots' heeft. Spelenderwijs kennis en ervaring gekregen met diverse waarden, normen, streektaal en dialecten, ook wel subcultuur genoemd.

 

Opleiding en Training

Amsterdam: Mensendieck Therapie; Pedagogiek/Bewegingsagogiek (VU) en – sociale aspecten in de gezondheidszorg (UvA).Lichaamsgeoriënteerde therapie volgens Pesso (Psycho Motor Therapy), Lotte Rosa-Wolff (Funktionelle Entspannung), Lowen en Pierakos (Bioenergetica), Keleman (Formative Psychology) en Upledger ( Cranio Sacraal Therapie).Intuïtieve Ontwikkeling, CIO Utrecht en NLP .Spiritueel Begeleiden en Essentie Coaching, Lenne Gieles, (Opl.v. Transformatietherapie.)

Ervaring met Familieopstellingen, Systemisch Werk en Sjamanisme, Daan v. Kampenhout.

 

Onderwijs

Psychomotorische Therapie aan de Opleiding voor B- verpleegkunde van het voormalige Wilhelmina Gasthuis, nu AMC. Diverse workshops en trainingen in lichaamsgerichte therapie, intuïtieve ontwikkeling, meditatie, non-verbale en transculturele communicatie.

 

Werkervaring

Psychomotorische Therapie op de afd. Psychiatrie van het voormalige Wilhelmina Gasthuis, nu AMC (1973- 1988).Vanaf 1980 werkzaam op het voormalige Dercksencentrum, nu onderdeel van GGZ inGeest, lokatie AJE, op de Deeltijdbehandeling van de afd. Persoonlijkheidsstoornissen, een multidisciplinaire systeemgeoriënteerde setting. Ervaring met jongeren, volwassenen, midlife-problematiek en levensfaseproblematiek. Gespecialiseerd in Lichaamsgerichte Therapie in zowel inzichtgevende als meer gestructureerde Autonomie groepen. Ervaring in het werken met Marokkaanse vrouwengroepen en sinds 2001 werkzaam in de module Multiculturele Samenleving voor vrouwen in samenwerking met Anna de Voogt . Sinds 1994 eigen praktijk Lichaamsgerichte Therapie en Cranio Sacraal Therapie, in combinatie met Essentie Coaching en Spiritueel Begeleiden (2006)

 

Publicaties

  • Artikel 'Funktionelle Entspannung', MGV 1976
  • Bewegingsonderwijs volgens Gordijn 1978
  • Verslag 'Marokkaanse Vrouwengroep' ism Suzanne Heezen 1997
  • 'Module Multiculturele Samenleving' ism Anna de Voogt 2007