Fruitschaal CTT Amsterdam

 

 

 

Transculturele systemische opleidingen van het CTT in Amsterdam

 

CTT Amsterdam

Opleiding systeemtherapie Amsterdam

CTT Amsterdam biedt opleidingen aan op het gebied van systeemtherapie. CTT Amsterdam hanteert een transculturele benadering. CTT Amsterdam is actief sinds 1997. CTT biedt naast opleidingen op het gebied van systeemtherapie ook workshops aan en trainingen.

De Stichting CTT Amsterdam (Collectief van Transcultureel Therapeuten) is een transculturele denktank, methodiekontwikkelaar en intervisiegroep.

Het gedachtegoed wordt in de praktijk gebracht d.m.v. Transculturele Systemische opleidingen deze worden door het Marjon Arends Instituut (afgekort MAI), het opleidingsinstituut van het CTT Amsterdam georganiseerd.

 

Opleidingenaanbod CTTAmsterdam 2019-2020

 

Transcultureel Systeem therapeut

Op 13 september 2019 start de tweede Intensieve 2-jarige opleiding tot systeemtherapeut, een therapie “Nieuwe Voetsporen”, de opleiding tot systeemtherapeut is een technisch theoretische cursus (TTC-ST 212 uur). De cursus bestaat uit:

Ø             een Basiscursus van 132 uur

Ø             een Specialisatie van 80 uur.

Deze opleiding, verdeeld over 36 cursusdagen, eens per twee weken op vrijdag, is een verplicht onderdeel voor de aanvraag tot NVRG-erkend systeemtherapeut.

Toetredingseisen

Zie Artikel 5.1 in het “Opleidingsreglement” van de NVRG (te downloaden in https://www.nvrg.nl/statuten-reglementen-en-beleid).

 

 

Transcultureel SysteemWerker

Op 19 september 2019 start de cursus Systeemtherapeutisch werker onder de naam ”Transcultureel Systemisch Werker" Deze opleiding, een technisch theoretische cursus (TTC-STW 100 uur) is verdeeld over 17 donderdagen, eens per 14 dagen, geeft na het volgen van een extra supervisie recht op de titel NVRG erkend Systeemtherapeutisch werker.

 

Toetredingseisen

Zie Artikel 10.1 in het “Opleidingsreglement” van de NVRG (te downloaden in https://www.nvrg.nl/statuten-reglementen-en-beleid)

 

Transcultureel Supervisor

Op 7 september 2019 start de Supervisoropleiding onder de naam Transcultureel Supervisor I

Deze 40-urige cursus is verdeeld over acht maandelijkse zaterdagen en leidt op tot NVRG-erkende supervisor.

Toetredingseisen

Ø       Tenminste 5 jaar lid van de NVRG als systeemtherapeut (ST).

Ø       Ervaring met supervisie en/of consultatie

Ø       In de gelegenheid zijn om tijdens de opleiding als supervisie te geven