Cursisten sluiten de Verdiepingscursus af met een Creatieve Opdracht. Uit deze werkstukken zijn mooie producten voortgekomen.

FAMILIEVERHALEN, Judith Limahelu

familiespelHet spel FAMILIEVERHALEN speel je met familie en vrienden. Het is een transcultureel kwartetspel. Ieder kwartet bevat een thema met vier verschillende vragen die gericht zijn op je familie van herkomst. Spelenderwijs vertel jij jouw verhaal en hoor je nieuwe FAMILIEVERHALEN.
Het doel van het spel is dat je meer inzicht krijgt in de geschiedenis, de cultuur en de herkomst van jouw familie.
 
FAMILIEVERHALEN is ontwikkeld, ontworpen en uitgevoerd door Judith Limahelu (Voetspoor 2011)
 
website: www.familieverhalenspel.nl 
familieverhalenspel@gmail.com
06-12304959

 

 

 

 

“En wie ben jij?”, Yvonne Droogh

Yvonne Droogh heeft de opleiding transculturele systeemtherapie: “In het Voetspoor van historie en wie ben jijcultuur” afgerond in 2011.

Zij is nu werkzaam bij i-Psy Rotterdam, (kind en jeugd) als systeemtherapeut, en in eigen praktijk (specialistisceh GGZ).

Tijdens de opleiding is het idee ontstaan van het schrijven van een kinderboek over identiteit in combinatie met de culturele achtergrond.

Het boekje “En wie ben jij?” helpt kinderen hun eigen IK te versterken en meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis.

ISBN: 978 90 856 0665 9

Prijs € 14,90 │ 72 pagina’s

Voor informatie en bestelmogelijkheden:

Uitgeverij SWP

 

 

"het verhaal van mijn bestaan", Rhona Eustatius

5350Rhona Eustatius voltooide de opleiding transculturele systeemtherapie "In het Voetspoor van mijn Historie en Cultuur" in 2014.

Het verhaal van mijn bestaan is een werkboek dat door haar speciaal is ontwikkeld voor (migranten) jongeren die met identiteitsproblemen kampen. Het werkboek kan gebruikt worden voor therapeutische (individuele- en groeps) behandeling. Het werkboek biedt ingang en structuur bij het behandelen van belangrijke themas die centraal staan in het identiteitsvraagstuk. Zo zit "het verhaal van mijn bestaan" vol praktische opdrachten die jongeren helpen bij het schrijven van een levensverhaal. Door het schrijven van dit verhaal maakt de jongere een onthullende ontdekkingsreis langs zijn eigen achtergrond. Het einddoel is dat er een brug wordt gebouwd tussen de eigen achtergrond en het leven in de Nederlandse cultuur.

3931

Dit werkboek is verkrijgbaar bij Boekscout: ISBN-nummer 978-94-0223-152-6 / 9789402231526. Prijs: € 14, 99